A A A Wersja kontrastowa
BGK Linia 801 598 888, 22 599 8888

Polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności dotyczy portalu informacyjnego, znajdującego się pod adresem www.bgk.pl, którego właścicielem jest Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK).

Bank Gospodarstwa Krajowego szanuje prywatność użytkowników portalu www.bgk.pl. Zależy nam, aby każdy, kto odwiedza tę witrynę, znał zasady ochrony danych osobowych. Zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności.

1. Korzystając z portalu www.bgk.pl  akceptuje Pan/Pani zasady Polityki Prywatności.

2. Administratorem udostępnionych przez Pana/Panią danych osobowych jest Bank Gospodarstwa Krajowego z siedzibą w Warszawie przy al. Jerozolimskich 7, 00-955 Warszawa.

3. Wszelkie dane gromadzone są na trzy sposoby:

  • Informacje uzyskiwane podczas korzystania z portalu, w tym informacje zamieszczane w dziennikach serwerów - nasze serwery automatycznie zapisują takie dane, jak żądanie strony wysyłane przez użytkownika, datę i godzinę żądania, dane urządzenia (np. model sprzętu), typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego, adres IP oraz tzw. pliki cookies. Plik cookie to niewielki plik tekstowy wysyłany do komputera użytkownika podczas odwiedzania strony internetowej. Przechowuje preferencje użytkownika, ułatwiając mu korzystanie z witryny. Pliki cookies nie służą do przetwarzania danych osobowych, a ich zawartość nie pozwala na identyfikacje użytkownika. W ustawieniach przeglądarki można wybrać opcję odrzucania plików cookies, jednak niektóre funkcje serwisu mogą wówczas nie działać poprawnie.
  • Informacje uzyskane za pośrednictwem Google Analytics - dane statystyczne zbierane są automatycznie i dotyczą m.in. adresu IP użytkownika, jego lokalizacji, typu przeglądarki z jakiej korzysta, rodzaju systemu operacyjnego, nazwy strony, która skierowała użytkownika na naszą stronę oraz informacji na temat czasu jaki użytkownik spędza przeglądając witrynę.
  • Informacje podawane dobrowolnie przez użytkownika - o podanie danych osobowych prosimy użytkowników korzystających z formularzy rejestracyjnych w sekcji „Kontakt" oraz „Konferencje BGK".

4. Ściśle przestrzegamy ustawy o ochronie danych osobowych z 29.08.1997 (Dz. U. z 2002 r. nr 101, poz. 926, z późn. zm.).

5. Dane zbierane automatycznie mogą być wykorzystywane w celach statystycznych. Zbierane Dane osobowe zbierane poprzez formularze rejestracyjne w sekcji „Kontakt" służą wyłącznie do zgłaszania reklamacji lub wysyłania zapytań o produkty lub usługi oferowane przez BGK.

6. Dane osobowe zbierane przy pomocy formularzy rejestracyjnych w sekcji „Konferencje BGK" służą do celów organizacyjnych.

7. Dane osobowe mogą być przekazane przez BGK wyłącznie: podmiotom upoważnionym przez przepisy prawa, a w szczególności do banków, systemu Międzybankowej Informacji Gospodarczej - Bankowy Rejestr prowadzonego przez Związek Banków Polskich z siedzibą w Warszawie, Biura Informacji Kredytowej SA oraz innych instytucji ustawowo upoważnionych do udzielania kredytów w przypadkach zakresie i celu określonych w ustawie Prawo bankowe, a także podmiotom na rzecz których udzielił/a Pani/Pan zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych - o ile taka zgoda została udzielona. BGK jednocześnie informuje o przysługującym Pani/Panu na podstawie art. 32 ustawy o ochronie danych osobowych prawie dostępu do swoich danych oraz ich poprawiania.

8. Na portalu www.bgk.pl umieszczamy linki do innych stron www. Nie odpowiadamy jednak za politykę prywatności na tych witrynach. Zachęcamy - po przejściu do innego serwisu - do zapoznania się z obowiązującymi tam zasadami.

9. Wszelkie zmiany zasad Polityki Prywatności obowiązujące na portalu www.bgk.pl będą niezwłocznie zamieszczane na tej podstronie.